+31 (0) 6 242 360 46secretaris@ruischerbrug.info

Geen categorie

Op 3 oktober is het Roeierspad, voorzien van verkeerstekens die het gezamenlijk gebruik van dit fietspad moeten aangeven. De handeling werd verricht door wethouder Mathias Gijsbertsen en de kinderen die de ontwerpen voor de verkeerstekens hadden gemaakt. Daan Wolthuis legde samen met de wethouder de eerste iconen op het fietspad. Rosalie de Vries, Sem Zijlvaart en Pule onthulden samen met de wethouder het eerste bord bij de Boekweitstraat. Pule Wijbenga verving hierbij, één van de winnaars, Kirsten Boonstra die helaas door ziekte niet aanwezig kon zijn.
Voorafgaand aan deze opening hebben 28 kinderen, uit de wijk, tekeningen gemaakt die moeten aangeven hoe we ons dienen te gedragen op dit fietspad. Dit naar aanleiding van een reeds langer bestaand voorstel van de wijkraad, dat door het gemeentelijk Gebiedsteam werd omarmt en ondersteund.
Van de 29 tekeningen werden er drie uitgekozen die, op meerdere plaatsen, als onderbord bij het bord onverplicht fietspad zijn geplaatst en één die als icoon op meerdere plaatsen op het wegdek van het fietspad werd aangebracht.
Hoewel er in eerste instantie niet direct een wedstrijdelement in de actie zat, hadden we dus toch een paar winnaars. Behalve dat hun tekeningen gebruikt gaan worden kregen de winnaars een leuke prijs, deze werd aangeboden door T.S.O. Fietsen Groningen aan de Koningsweg.
Ook de andere kinderen werden niet vergeten. Naast een leuke surprise voor alle deelnemers, gegeven door kinderopvang Poppejans, werd door de stadsdeelbeheerder aan alle deelnemers een kaart gegeven die recht geeft op een aantal malen gratis toegang in het zwembad Kardinge.
Uiteraard was er ook iets te drinken en koek, voor zowel de kinderen als de aanwezige volwassene. Dit werd aangeboden door de plaatselijke Albert Heijn van de Gebroeders van der Heide.
De wijkraad zorgde daarnaast voor, het natuurlijk niet te ontbreken, snoep
Na de officiële opening konden de kinderen, samen met Veilig Verkeer Nederland hun bijdrage geven aan lasergun acties inde wijk. Leuk dat de buurman of buurvrouw werd betrapt op te snel rijden. Kun je hun nog lang laten weten.
Het was vooral een geslaagde actie voor kinderen in de wijk, die hun bijdrage leverden voor het gezamenlijk gebruik van het fietspad op de dijk.
Het door één van de kinderen, Kirsten Boonstra, bedacht motto is dan ook:
Op voeten en fietsen, samen van het fietspad genieten.

Print Friendly, PDF & Email

This site is protected by wp-copyrightpro.com

This site is protected by WP-CopyRightPro